Skip to main content

Stimuleringsbijdrage Jong Leren Eten

22 februari 2023

Met leerlingen of studenten moestuinieren, koken of op excursie om over voeding te leren? Dat kan met de stimuleringsbijdrage Jong Leren Eten. Het programma Jong Leren Eten wil scholen stimuleren om leerlingen en studenten van alles bij te brengen over voeding. Scholen kunnen daarvoor een stimuleringsbijdrage aanvragen van maximaal € 2.000 per locatie.

Stimuleringsbijdrage Jong Leren Eten aanvragen

Van 6 maart tot en met 17 april 2023 kun je de stimuleringsbijdrage Jong Leren Eten aanvragen via Mijngezondeschool.nl. Je registreert dan je belangstelling. Na de aanvraagperiode ontvang je bericht. Daarin staat of jouw school de stimuleringsbijdrage krijgt toegekend.

Voor wie?

De stimuleringsbijdrage Jong Leren Eten is voor alle scholen in het primair onderwijs, speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs en mbo(middelbaar beroepsonderwijs ). Ook kinderopvanglocaties kunnen er gebruik van maken.

Wat kun je ermee?

Jouw school kan de stimuleringsbijdrage Jong Leren Eten besteden aan moestuinieren, koken of een excursie of gastles over voeding. Zo kun je met leerlingen of studenten een moestuin aanleggen, met advies van een gastdocent. Of bezoek samen een akkerbouwbedrijf om te zien hoe producten zoals aardappelen worden geteeld. En laat leerlingen en studenten onder begeleiding van een kok een gezonde maaltijd bereiden. Zo leren ze op een praktische manier gezonde en duurzame keuzes maken.

De stimuleringsbijdrage kan worden gebruikt om lesmateriaal, gereedschap en ingrediënten aan te schaffen. En om gastdocenten en vervoer te vergoeden, bijvoorbeeld. Bekijk alle mogelijkheden in het overzicht.

Veel scholen gebruiken de stimuleringsbijdrage als opstapje naar het thema Voeding of Milieu en natuur van Gezonde School.